RSMH:s Aspergerträff onsdagen den 2 oktober 18.30-20.30


Onsdagen den 2 oktober 18.30 är det dags för nästa Aspergerträff. Vi träffas i RSMH:s lokal på Skönsbergsvägen 19F och diskuterar ett ämne tillsammans (se nedan).

Träffarna riktar sig till vuxna människor med Aspergers syndrom, ASD eller någon annan diagnos inom autismspektrum. Alla ledare har själva en diagnos inom autismspektrum.

Föreningen bjuder på fika under kvällen. Läs mer om träffarna här.

Preliminärt program

18.30. Vi hälsar välkomna. Introduktion för nya deltagare. Anna Backholm följer upp förra månadens information om Sundsvalls kommuns projekt ”I-kraft”

18.40. Kvällens diskussionsämne – Kontakt med vården

19.30. Paus

19.40. Fri diskussion.

20.30. Avslutning.

Kvällens diskussionsämne

Kontakt med vården

Att ha kontakt med vården (olika insatser) och sociala tjänster och annat som hör att göra med att förbättra vårt hälsotillstånd kan innebära en hel del som vi måste bolla med. Låt oss diskutera hur vi hanterar olika delar av det.

1. Först och främst måste man vara medveten om sitt hälsotillstånd. Det låter självklart men då man har så många olika delar som samspelar så kan det vara svårt att peka på vad som är fel och blivit värre och behöver hjälp. Har ni några erfarenheter där detta hänt er?

2. Att vara ärlig med våra behov. Det här har vi diskuterat tidigare att vi autister har en tendens att underdriva våra svårigheter och att tyvärr inom vården så behöver vi oftast överdriva svårigheterna för att få hjälp. Har ni några erfarenheter ni vill dela med er – av antingen underdrift, överdrift, eller hur ni gör för att se till att inte underdriva?

3. Hur hanterar ni själva kontakten med vården. I stunden för själva mötet? Är det något ni ser till att tänka på eller ta med till sådana möten? Informerar ni om att ni är autistiska & om så vad har responsen blivit?

Ämnet är skrivet av Johan AgstamLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.