Insändare ”Dags för tillgänglig psykvård”

En av våra medlemmar har fått en insändare publicerad i flertalet tidningar, bland annat i Skaraborgs Allehanda (9 september 2017).

Såhär lyder texten:

Dags för tillgänglig psykvård

Det moderna samhället blir öppnare och öppnare. Förr var butiker med mera stängt på söndagar, numera har vi på de flesta håll i Sverige möjlighet att köpa bröd ända in på småtimmarna. Även när det gäller läkarbesök. Numera kan du använda dig av doktorsappar direkt i telefonen och i vissa fall slippa åka till en hälsocentral. Men när det handlar om psykvård så har det inte hänt så mycket. Fortfarande är det främst mellan klockan 8–15 som du kan få hjälp.

Många med psykisk ohälsa som kanske inte får sova nattetid, måste ha någon som följer med på besöken eller den som arbetar har då svårare att kunna ta del av terapeutiska tjänster.

Och när kommer en app för ”min psykolog”? Många som mår dåligt har svårt att ta sig från hemmet på grund av sin handikappande ångest, att då kunna få hembesök eller samtalsterapi via telefonen skulle vara en bra metod för de som mår som allra sämst.

När ska den psykiska sjukvården få samma status som den somatiska?”

 

Håller du med eller inte? Kommentera gärna.

(du kan vara anonym i vårt kommentarsfält)

En reaktion på “Insändare ”Dags för tillgänglig psykvård”

  • september 28, 2017 kl. 9:40 f m
    Permalänk

    Självklart och den psykiska ”sjukan” om vi säger så för tillfället måste få en viktig plats i samhället – ett erkännande, precis som vilken sjukdom eller problematik som helst, men att få människor att acceptera detta istället för att se det som ”gnäll” eller liknande, det är en sak som jag aldrig har fått människor att lyssna till tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.