RSMH:s Aspergerträff onsdagen den 4 april 18.30-20.30

Syntolkning: Fyra kvinnor och en man som sitter och diskuterar på ett ledigt sätt vid ett bord, två av kvinnorna sitter på fönsterbläcket. Ansiktena syns inte på någon av personerna.

RSMH Sundsvall arrangerar diskussionsinriktade Aspergerträffar riktade till personer med Aspergers syndrom/ASD. Vi träffas den första onsdagen i månaden 18.30 (uppehåll i juli och augusti) för att diskutera ett ämne på ett strukturerat sätt. Föreningen bjuder alla på fika. Du som ännu inte är medlem i RSMH kan prova på två gånger för att se vad du tycker. Du kan bli medlem på plats under kvällen. Medlemskapet kostar 150 kronor (medtag jämna pengar). Läs mer om träffarna här.

Nästa Aspergerträff är onsdagen den 4 april 18.30 i RSMH:s lokal på Skönsbergsvägen 19F. Preliminärt program nedan.

18.30. Vi hälsar välkomna.

18.40. Kvällens diskussionsämne (se nedan) – Utopia för Autister/Aspergare

19.30. Paus

19.40. Fri diskussion.

20.30. Avslutning.

 

Kvällens diskussionsämne

Utopia för Autister/Aspergare

Vi lever i ett samhälle som på många sätt är svårt för oss Autister & Aspergare att navigera. Så låt oss diskutera hur, om vi skulle vara världshärskare, samhället skulle se ut istället för att göra det bättre för oss

1. Hur skulle ett idealt samhälle/utopia se ut för Autister/Aspergare? Alla områden kan tänkas – vård, skola, arbetsliv, privat, kommunikationer, myndighetskontakter, etc

2. Vad är några vägar för oss att faktiskt kunna ta oss dit? Som samhälle alltså, inte att vi personligt ska lastas med att göra det jobbet.

Ämnet är skrivet av Johan Agstam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.