RSMH Vill starta gitarrkurs – Sundsvalls tidning

Länk till ST.nu´s artikel

Syntolkning: Bild på tidningsartikel. P-O Står på knä i en soffa med en gitarr i händerna. I bakgrunden syns gitarrer upphängda på väggen. Text från artikel:

 

Musik ska få personer som mår dåligt att bryta sin isolering och vilja umgås. Nu vill RSMH starta en gitarrkurs i Sundsvall.

– Vi jobbar hårt för att försöka få tag på en lärare och så efterlyser vi fler gitarrer, säger Per-Olof Tiger, ordförande i RSMH Västernorrland.
I lokalerna i Haga hänger fyra gitarrer. Två fanns sedan tidigare och två har de fått av människor som vill hjälpa till. Tanken på att starta gitarrkurs för medlemmarna har funnits ett tag.
– Vi har försökt länge i samarbete med ABF, men det har varit svårt för dem att få tag på en gitarrlärare, därför har vi nu börjat söka själva, säger Per-Olof Tiger.

Han kan själv spela gitarr, men är självlärd och vill få tag på en person som är pedagogisk och kan lära ut hur man spelar. Att musik, dans och sång kan få människor att må bättre har Per-Olof Tiger erfarenhet av sedan han ledde ett allaktivitetshus i Norge.
– Där började vi anordna danser. Första gången vågade nästan ingen dansa, men när det var dags för tredje gången var det fullt med folk och alla var glada och ville dansa.
Ett tiotal medlemmar har skrivit på att de vill gå gitarrkursen, men han tror att det blir många fler intresserade om det blir av.
– Ja intresset har funnits hos medlemmarna i flera år så det är därför vi tagit tag i det här nu.
Många medlemmar har låga inkomster och inte råd att köpa en egen gitarr för att gå kurs, därför hoppas nu föreningen på att få tag på fler gitarrer.

– Vi satte upp en lapp på sjukhuset att vi ville ha gitarrer och har fått in två fina gitarrer. Vi hoppas på att få tag på några till så att alla kan ha varsin.
De har fått in en elgitarr också, något de tycker är kul. Men det är akustiska gitarrer de söker. Om de får tag i både lärare och gitarrer hoppas de kunna smygstarta i vår och sedan fortsätta till hösten.
– Musik gör människor glada, det påverkar hela kroppen och det är ett sätt att få människor att bryta sin isolering och komma ut och träffa andra.

RSMH i Sundsvall vill samla in gitarrer, helst akustiska och försöka få tag på en gitarrlärare.

Författare: Text | Annelie Ledin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.