Utflykt till Smitingen i Härnösand 8/8

Onsdag den 8 augusti beger vi oss till Smitingen i Härnösand, för de som vill göra en naturvandring så går det bra.

Andra kan också bada. Vi reser från föreningen kl 10:00.

Kostnad 40 kr.

Saxat från Smitingen.se:

”Vid Smitingens havsbad utanför Härnösand kan du både njuta av solen och söka dig ut på annorlunda strövtåg året om. Här finns vackra grottor i spännande formationer, raukar, flyttblock och klapperstenfält. Är du badsugen kan du njuta av riktig sandstrand och fina klippor vid Smitingens havsbad eller ta ett dopp i Klubbsjön. I reservatet finns många promenadstigar och grillplatser. Grillplatsen vid Klubbsjön och vid havsbadet är anpassade för rörelsehindrade”

”Att utforska grottorna på Smitingens klippor är ett spännande äventyr. I reservatet finns fem stora tunnelgrottor, utsvarvade av havets mäktiga krafter. Några av grottorna ligger vid vattenbrynet och påverkas fortfarande av vågorna. En annan grotta har av landhöjningen förts högt upp på land. För flera tusen år sedan bildades den på samma sätt som de grottor som ligger vid stranden.”

”Utforska raukar, flyttblock och jättegrytor på Smitingens klippor. De geologiska formationerna i området är både imponerande och fantastifulla.
Jättegrytor är vanliga och längs den iordningställda geologistigen kan du se och läsa om vackert framslipade raukar, stenpelare som formats i det fasta berget. Stora flyttblock och ett klapperfält kompletterar provkartan på de olika geologiska bildningarna.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.