RSMH:s Aspergerträff onsdagen den 5 december 18.30-20.30

Syntolkning: Fyra kvinnor och en man som sitter och diskuterar på ett ledigt sätt vid ett bord, två av kvinnorna sitter på fönsterbläcket. Ansiktena syns inte på någon av personerna.

Onsdagen den 5 december 18.30 är det dags för nästa Aspergerträff. Vi träffas i RSMH:s lokal på Skönsbergsvägen 19F och diskuterar ett ämne tillsammans (se nedan).

Träffarna riktar sig till vuxna människor med Aspergers syndrom, ASD eller någon annan diagnos inom autismspektrum. Alla ledare har själva en diagnos inom autismspektrum.

Föreningen bjuder på fika under kvällen. Läs mer om träffarna här.

Preliminärt program

18.30. Vi hälsar välkomna. Introduktion för nya deltagare.

18.40. Kvällens diskussionsämne – Underhåll av hemmet (se nedan för detaljer)

19.30. Paus

19.40. Fri diskussion.

20.30. Avslutning.

 

Kvällens diskussionsämne

Underhåll av hemmet

Då man flyttar ut ifrån föräldrars hem så är det mycket som man plötsligt ansvarar för att sköta i hemmet. Post & sopor, städning – av varierande grad av regelbundenhet, och mer. Ofta utan att man lärt sig mycket av det hemifrån. Detta kan innebära svårigheter för oss med autismspektrumtillstånd. Både själva skötandet och (ifall man bott med andra) den sociala biten av samordning. Låt oss diskutera våra erfarenheter av att sköta det?

1. Har ni några erfarenheter hur ni lyckats sköta hemsituationen bra?

2. Har ni några erfarenheter hur ni skött hemsituationen dåligt?

3. Har ni några erfarenheter där en bra struktur plötsligt slutat att fungera? Till exempel av förändringar I schema på jobb eller skola som påverkat er när ni sedan kommit hem? Har ni lyckats skött det bra?

4. Boendestöd finns som en resurs för oss för att hjäpa till här, både rent praktiskt och planeringsbitar. Ifall någon som haft att göra med boendestöd vill dela med sig av erfarenheter kunde det kanske hjällpa andra.

Ämnet är skrivet av Johan Agstam

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.